Swedish Consulting Group i samarbete med Aspiranterna

IT-sektorn befinner sig i en enorm expansion men bristen på arbetskraft och efterfrågad utbildning är stor. Detta samtidigt som arbetslösheten bland personer med autism, ADHD och asperger är hög. Aspiranterna är en arbetsintegrerade verksamhet som vill ändra på det och Swedish Consulting Group är med på resan.

– Aspiranternas IT-konsulter har en jättepotential. Deras diagnos gör att de är fokuserade och gör ett fantastiskt jobb. Får de arbeta i en miljö där det är lugn och ro kan de utföra ett jobb som i många fall blir mycket bättre än det andra gör. Samtidigt gör vi en god gärning. Det är en brist på programmerare och systemutvecklare och ju fler konsulter vi får ut på marknaden, desto fler affärer kan vi göra, säger Klas Åkerskog, affärsmäklare Swedish Consulting Group.

Aspiranterna erbjuder helhetstjänster där de sköter projekt från planeringsstadiet till design, genomförande och test till slutleverans mot kunden. I verksamheten finns personer med specialkompetens inom systemutveckling när det gäller backend, frontend och integration. Eftersom deltagarna i projektet tycker att det är jobbigt med den sociala delen finns en verksamhetsledare på plats som sköter all kommunikation med kunderna och tillsammans bildar dem ett vinnande lag.

Swedish Consulting Group har ingått ett långvarigt samarbete med Aspiranterna där de står för lokalhyran och vidare utveckling för de anställda. De arbetar även aktivt för att hitta nya uppdrag och uppdragsgivare. Bolaget vill se verksamheten blomstra och inspirera andra företag att engagera sig i liknande projekt på lokal nivå. Swedish Consulting Group är både glada och tacksamma över att kunna stötta Aspiranterna och deras fortsatta arbete som främjar både konsultmarknaden och hjälper personer att ta sig ur utanförskap och in på arbetsmarknaden. 

IMG_0919 (2).JPG

 

Uppdrag

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor